ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση στο κτίριο της Βουλής - Σημειώθηκαν εκρήξεις

Αφγανιστάν: Επίθεση στο κτίριο της Βουλής - Σημειώθηκαν εκρήξεις

Επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο νέο κτίριο της Βουλής στην Καμπούλ στο Αφγανιστάν, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι αντάρτες Ταλιμπάν, των οποίων ο στρατός και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν είναι οι προεπιλεγμένοι στόχοι, ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη για την επίθεση έξω από το αφγανικό κοινοβούλιο μέσω ενός από τους λογαριασμούς τους στο Twitter. «Μουτζαχεντίν μπήκαν μέσα στο κοινοβούλιο, μάχες είναι σε εξέλιξη», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπό τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Οι τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν το ημικύκλιο της Ουολέσι Τζίργκα, της κάτω βουλής του αφγανικού κοινοβουλίου, να είναι τυλιγμένο σε καπνούς και τους βουλευτές να φεύγουν από τη συνεδρίαση.

«Ήταν μια τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε το κτίριο και έσπασε τα τζάμια στα παράθυρα. Τώρα είμαστε σε ασφαλές σημείο», δήλωσε ο βουλευτής Σούκρια Μπαρεκζάι.

Οι ισλαμιστές αντάρτες πρόσφατα άρχισαν την «εαρινή επίθεσή» τους, δηλαδή σφοδρές μάχες σε επαρχίες της χώρας καθώς και σειρά εκρήξεων στην Καμπούλ.

Οι αφγανικές αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Εμπαντουλάχ Καρίμι δήλωσε ότι «άκουσε πληροφορίες που έκαναν λόγο για έκρηξη. Μεταβαίνουμε στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.