ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κάμερον εξετάζει την ενίσχυση των συνόρων με τη Γαλλία γύρω από το λιμάνι του Καλαί

Ο Κάμερον εξετάζει την ενίσχυση των συνόρων με τη Γαλλία γύρω από το λιμάνι του Καλαί

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την ενίσχυση των συνόρων της Βρετανίας με τη Γαλλία γύρω από το λιμάνι του Καλαί μετά τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, σκηνές χάους με μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στη χώρα του.

Η τηλεόραση έδειξε χθες πολλούς μετανάστες να προσπαθούν να ανέβουν σε νταλίκες που έκαναν ουρά στη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης, που συνδέει τη Βρετανία και τη Γαλλία, λόγω μιας κινητοποίησης γάλλων απεργών εργαζομένων στα οχηματαγωγά.
"Εξετάζουμε αν μπορούμε να τοποθετήσουμε περισσότερο προσωπικό και ομάδες με σκυλιά ανιχνευτές σ' εκείνη την πλευρά της Μάγχης", δήλωσε ο Κάμερον μιλώντας στο κοινοβούλιο.

"Πρέπει επίσης να γίνει περισσότερη δουλειά για να εγκατασταθούν φράκτες όχι μόνο γύρω από το λιμάνι του Καλαί, αλλά επίσης γυρω από την είσοδο των Eurostar και του Eurotunnel", δήλωσε.

Η δήμαρχος του Καλαί επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για να χρηματοδοτήσει την ασφάλεια στο λιμάνι, λέγοντας πως η Βρετανία πρέπει να αναθεωρήσει το γενναιόδωρο προνοιακό σύστημά της και να βελτιώσει τους ελέγχους ταυτοτήτων για τους οποίους είπε πως την καθιστούν μαγνήτη για τους παράτυπους μετανάστες.

Ο Κάμερον δήλωσε πως η Βρετανία έχει ήδη επενδύσει 12 εκατ. στερλίνες για την ενίσχυση του συνόρου και πως θα κάνει περισσότερα, αν χρειαστεί. Δεν υπάρχει λόγος για αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικότερο να διατηρήσουν μια ισχυρή σύμπραξη.

Σχετικές ειδήσεις