ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Νέα σοκαριστικά βίντεο από το μακελειό στο ξενοδοχείο και τις τελευταίες στιγμές του δράστη

Τυνησία: Νέα σοκαριστικά βίντεο από το μακελειό στο ξενοδοχείο και τις τελευταίες στιγμές του δράστη

Στον απόηχο της ανείπωτης τραγωδίας με τους 40 νεκρούς και τους 33 τραυματίες που άφησε πίσω της η επίθεση στο παραλιακό ξενοδοχείο της Τυνησίας την Παρασκευή (26/6), νέα στοιχεία και σοκαριστικά βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιτείνοντας την αίσθηση της φρίκης.

Σε ένα από αυτά απαθανατίζονται οι τελευταίες στιγμές του δράστη, λίγο πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο 23χρονος φοιτητής από το Καϊρουάν φαίνεται να ψάχνει για το επόμενο θύμα του στους δρόμους της Σους, κραδαίνοντας ένα καλάσνικοφ…

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, πριν την επίθεση, γελούσε και αστειευόταν, ανάμεσα στους λουόμενους, διαλέγοντας προσεκτικά τα θύματα που θα δολοφονούσε, ενώ απολάμβανε τον ήλιο κάτω από την ομπρέλα του σαν ένας συνηθισμένος τουρίστας.

Οι Βρετανοί φαίνεται να ήταν μάλιστα οι πρωταρχικοί του στόχοι, ωστόσο μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν Γερμανοί, Βέλγοι και Τυνήσιοι. «Γελούσε και αστειευόταν με τους γύρω του, σαν κανονικός άνθρωπος», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, για να συμπληρώσει: «Διάλεγε ποιον θα πυροβολήσει. Σε μερικούς ανθρώπους έλεγε να φύγουν μακριά. Προτιμούσε να σκοτώσει τουρίστες, Βρετανούς και Γάλλους».

«Μπήκε στο συγκρότημα του ξενοδοχείου από την παραλία φορώντας μαγιό και κρατώντας μια ομπρέλα θαλάσσης μέσα στην οποία έκρυβε το όπλο του», είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας ασφάλειας της Τυνησίας.

Στο μεταξύ, οι Αρχές της Τυνησίας αναζητούν έναν ακόμη συνεργό του 23χρονου, ο οποίος εκτελούσε εντολές του Ισλαμικού Κράτους.

tinisia3

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη βίντεο που τράβηξε τουρίστας του ξενοδοχείου Hotel Imperial Marhaba απεικονίζει τον πανικό που προκλήθηκε μετά τους πρώτους πυροβολισμούς του νεαρού τζιχαντιστή. Πανικόβλητοι παραθεριστές τρέχουν πανικόβλητοι εν μέσω πυροβολισμών, ενώ στο βάθος ακούγεται μια φωνή: «Εδώ είναι, εδώ είναι!»

Σχετικές ειδήσεις