ΚΟΣΜΟΣ

Kαναδάς: Αεροπλάνο της WestJet άλλαξε πορεία λόγω απειλής

Kαναδάς: Αεροπλάνο της WestJet άλλαξε πορεία λόγω απειλής

Αεροπλάνο των καναδικών αερογραμμών WestJet άλλαξε πορεία και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Γουίνπεγκ λόγω απειλής και έξι επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την επείγουσα επιχείρηση εκκένωσης του αεροσκάφους, ανακοίνωσε η εταιρία, για την οποία είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σε τρεις ημέρες.

Το Μπόινγκ 737 που εκτελούσε την πτήση WS442 μεταξύ Εντμοντον και Τορόντο "επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Γουίνιπεγκ, στην κεντρική επαρχία Μανιτόμπα, λίγο πριν τις 22.00 βράδυ Δευτέρας (05.00 ώρα Ελλάδας σήμερα) λόγω απειλής", η οποία δεν διευκρινίζεται.

Μετά την προσγείωση, οι 54 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος με τη βοήθεια των υπηρεσιών ασφαλείας μέσω ολισθητήρων εκκένωσης. Έξι επιβάτες τραυματίστηκαν.

Στη συνέχεια η αστυνομία της Γουίνιπεγκ ανέκρινε επιβάτες και οι υπηρεσίες ασφαλείας ερεύνησαν το αεροσκάφος.

Ο αερολιμένας ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (08.00 ώρα Ελλάδας σήμερα), με ορισμένες πτήσεις να έχουν καθυστέρηση εξαιτίας του περιστατικού.

Το Σάββατο η πτήση από Χάλιφαξ προς Εντμοντον έκανε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σασκατούν (της δυτικής επαρχίας Σασκάτσουαν), έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε από την επαρχία Οντάριο που έκανε λόγο για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο Μπόινγκ 737 με 153 επιβαίνοντες. Στη συνέχεια η αστυνομία του Σασκατούν πραγματοποίησε έρευνα στο αεροσκάφος και δεν βρήκε ύποπτο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ροή Ειδήσεων