ΚΟΣΜΟΣ

Οι Κινέζοι ψήλωσαν και πάχυναν!

Οι Κινέζοι ψήλωσαν και πάχυναν!

Πρόσφατη μελέτη για την υγεία του κινεζικού λαού απέδειξε ότι αυτός έχει ψηλώσει αλλά ταυτόχρονα έχει επίσης παχύνει.

Η έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη (30/6) από την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού, επισημαίνει ότι οι Κινέζοι είναι πλέον ψηλότεροι κατά ένα εκατοστόμετρο παραπάνω από το 2002.

Συγκεκριμένα το μέσο ύψος των Κινέζων ανδρών και γυναικών είναι 1,67 και 1,55 αντίστοιχα.

Ωστόσο, η ίδια έκθεση τονίζει ότι την ίδια ώρα αυξήθηκε και ο αριθμός των παχύσαρκων αλλά και όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Κατά μέσο όρο, το βάρος των ανδρών στην Κίνα είναι τα 66,2 κιλά και των γυναικών στα 57,3, περίπου 2-3 κιλά περισσότερα σε σχέση με το 2002.

Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με την έκθεση, οφείλεται στο ότι οι πολίτες τρέφονται καλύτερα, παίρνοντας κατά μέσο όρο 2.172 θερμίδες την ημέρα, το άτομο.

Όμως η έκθεση διαπίστωσε ότι η παχυσαρκία συνιστά ένα αυξανόμενο πρόβλημα καθώς το 30% των ατόμων άνω των 18 ετών είναι υπέρβαροι και το 11% και πλέον, είναι παχύσαρκοι. Περίπου το 10% των παιδιών ηλικίας από 6-17 ετών είναι υπέρβαρα και σχεδόν το 6% παχύσαρκα. Το πρόβλημα είναι εντονότερο σε σχέση με τα επίπεδα του 2002.

Αύξηση έχει σημειώσει και το ποσοστό των Κινέζων ενηλίκων που υποφέρουν από υπέρταση, φτάνοντας το 25,2% ενώ το 9,7% υποφέρει από διαβήτη, ποσοστά τα οποία είναι υψηλότερα σχε σχέση με το 2002.

Σχετικές ειδήσεις