ΚΟΣΜΟΣ

Παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έπληξε με ρουκέτες το νότιο Ισραήλ

Παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έπληξε με ρουκέτες το νότιο Ισραήλ

Δύο ρουκέτες που ερρίφθησαν σήμερα από τη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο εξερράγησαν σε περιοχή στο νότιο τμήμα του Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων -Το παρακλάδι στην Αίγυπτο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Τρεις ρουκέτες Grad ερρίφθησαν εναντίον των εβραϊκών (θέσεων) στην κατεχόμενη Παλαιστίνη», επισημαίνει σε ένα δελτίο Τύπου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η οργάνωση «Επαρχία του Σινά» που έχει ως προπύργιό της το βόρειο τμήμα της χερσονήσου.

Η οργάνωση κατηγορεί το Ισραήλ ότι «παρείχε υποστήριξη» στον αιγυπτιακό στρατό κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που εξαπέλυσε την Τετάρτη εναντίον των μαχητών της στο βόρειο Σινά, τονίζοντας ότι η ρίψη των ρουκετών έγινε ως αντίποινα για την υποστήριξη αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, μαχητές που ανήκουν στο αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν μία σειρά συντονισμένων επιθέσεων εναντίον σημείων ελέγχου του στρατού στο βόρειο Σινά. Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών και στρατιωτών, ενώ μαχητικά αεριωθούμενα F-16 βομβάρδισαν θέσεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, 17 στρατιώτες και 100 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν.

Σχετικές ειδήσεις