ΚΟΣΜΟΣ

Στον ορίζοντα μια πιθανή παράταση των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Στον ορίζοντα μια πιθανή παράταση των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Με την προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν να εκπνέει σήμερα, η συνάντηση σε επίπεδο υπουργών μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) κατέδειξε πως παραμένουν σοβαρές διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα μια ιρανική πηγή στο ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Η υπουργική συνάντηση μεταξύ του Ιράν και των έξι μεγάλων δυνάμεων κατέδειξε πως υπάρχουν ακόμη σοβαρές διαφορές», δήλωσε μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην ιρανική ομάδα διαπραγμάτευσης στο πρακτορείο IRNA. «Όμως και οι δύο πλευρές είναι επίσης σοβαρές για να λύσουν τις διαφορές», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ερωτηθείς σήμερα αν η διακυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αναμένει πως η συμφωνία «δεν θα τηρηθεί», δήλωσε πως: «δεν έχω προσδοκίες σε αυτό το σημείο... Θα έλεγα πως είναι βεβαίως πιθανό».

Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας εκπνέει σήμερα Τρίτη (7/7), παρόλο που διαπραγματευτές τονίζουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι συζητήσεις να παραταθούν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων