ΚΟΣΜΟΣ

Νέες θηριωδίες της Μπόκο Χαράμ: Αποκεφάλισαν χωρικούς στο Τσαντ

Νέες θηριωδίες της Μπόκο Χαράμ: Αποκεφάλισαν χωρικούς στο Τσαντ

Φερόμενοι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης, Μπόκο Χαράμ, σκότωσαν 26 άτομα σε επιθέσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εναντίον δύο χωριών, στη λίμνη Τσαντ της ομώνυμης χώρας.

Η Μπόκο Χαράμ έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη την περιοχή, καθώς, κατά τα φαινόμενα, εξαπολύει ενέργειες αντιποίνων για τις επιχειρήσεις των στρατιωτών από τη Νιγηρία και των γειτονικών χωρών: Τσαντ, Καμερούν και Νίγηρα.

«Οι κάτοικοι των δύο χωριών αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ, ενώ 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κάθε επίθεση», δήλωσε αξιωματούχος του Τσαντ που αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Το χωριό Μερόμ δέχτηκε την επίθεση το Σάββατο από ένοπλους άνδρες που αποκεφάλισαν τα θύματα και έβαλαν φωτιά στα σπίτια φεύγοντας, ανέφερε η πηγή. Κάτι που επιβεβαίωσαν και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι μαχητές επιτέθηκαν επίσης στο χωριό Τίσκρα, αποκεφαλίζοντας 13 ανθρώπους, πριν τραπούν σε φυγή, όταν αρχηγός της φρουράς του χωριού άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σειρά επιθέσεων μέσα στη Νιγηρία, αυξάνοντας την πίεση στον νέο πρόεδρο Μουχαμαντού Μπουχάρι.

Σχετικές ειδήσεις