ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Νεκροί άμαχοι από πτώση οβίδας

Αίγυπτος: Νεκροί άμαχοι από πτώση οβίδας

Πέντε άμαχοι Αιγύπτιοι έχασαν τη ζωή τους από πτώση οβίδας σε σπίτι χωριού, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, όπου ο στρατός πολεμά κατά των τζιχαντιστών.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει γνωστό ποια πλευρά έριξε την οβίδα (οι στρατιωτικοί ή οι τζιχαντιστές), καθώς και οι δυο χρησιμοποιούν εξοπλισμό αυτού του είδους. Από την πτώση της οβίδας τραυματίστηκαν επίσης τέσσερα άτομα.

Σημειώνεται ότι ο αιγυπτιακός στρατός διεξάγει εδώ και δύο χρόνια επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στο βόρειο Σινά, για να σταματήσει τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που έχουν στόχο τις δυνάμεις της τάξης και οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκότωσε μεταξύ της 1ης και της 5ης Ιουλίου συνολικά 241 τζιχαντιστές στο Σινά.

Την 1η Ιουλίου άλλωστε, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο εξαπέλυσαν μια σειρά από επιθέσεις κατά του στρατού στην περιοχή Σέιχ Ζουέιντ, στο βόρειο Σινά, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν στα επεισόδια αυτά βίας.

Σχετικές ειδήσεις