ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Το «ελληνικό σενάριο» δεν θα επαναληφθεί στη Σερβία (video)

Μέρκελ: Το «ελληνικό σενάριο» δεν θα επαναληφθεί στη Σερβία (video)

Τα εύσημα στη σερβική κυβέρνηση έδωσε η καγκελάριος Μέρκελ για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει, ξεκαθαρίζοντας πως η κατάσταση στη Σερβία είναι διαφορετική απ’ότι στην Ελλάδα.

Κατά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς παραδέχθηκε ότι τα μέτρα είναι σκληρά αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν αποτέλεσμα.

Ερωτώμενη, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, αν προτίθεται να βοηθήσει για να μην επαναληφθεί το «ελληνικό σενάριο», η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε πως η κατάσταση στη Σερβία είναι εντελώς διαφορετική απ’ότι στην Ελλάδα: «Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που επιθυμεί να διαβεί μία όχι και τόσο εύκολη οδό και αυτό θα αποδώσει καρπούς, όπως στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Είμαι πεπεισμένη για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «οι μεταρρυθμίσεις στη Σερβία δεν γίνονται για να κολακευτούν κάποιοι αλλά για να μην συνεχίσει η χώρα να δανείζεται πληρώνοντας υψηλά επιτόκια όπως και για να δημιουργηθούν συνθήκες για επενδύσεις».

«Αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός Βούτσιτς το πράττει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» κατέληξε στην δήλωσή της για την σερβική οικονομία η 'Αγγελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στα δυτικά Βαλκάνια που ξεκίνησε χθες με την επίσκεψη στα Τίρανα.

Αύριο η κ. Μέρκελ θα επισκεφτεί το Σεράγεβο.

Σχετικές ειδήσεις