ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο Λονδίνο από την απεργία του μετρό (photos)

Χάος στο Λονδίνο από την απεργία του μετρό (photos)

Τεράστιες ουρές χιλιομέτρων στις στάσεις των λεωφορείων, γεμάτοι ποδηλατόδρομοι και πεζοδρόμια. Εκατομμύρια Λονδρέζοι αντιμετωπίζουν την πρώτη απεργιακή ημέρα στο μετρό, μετά το 2002.

Η σκηνή επαναλαμβάνεται από τη μία στην άλλη στάση λεωφορείου: Εκατοντάδες άτομα περιμένουν, βλέποντας γεμάτα λεωφορεία να περνούν καθώς δεν χωρούν άλλους επιβάτες. Σήμερα οι Βρετανοί χρειάζονται κάτι παραπάνω από το γνωστό φλέγμα τους.

Την ίδια ώρα, τα αυτοκίνητα κινούνται αργά στους μεγάλους οδικούς άξονες της βρετανικής πρωτεύουσας. «Κατευθύνομαι προς το Κάναρι Ουάρφ. Ελπίζω να φτάσω ως τα Χριστούγεννα», έγραψε στο Twitter ένας μποτιλιαρισμένος οδηγός.

Άλλοι επέλεξαν τα πόδια για τη δουλειά. «Περπάτησα ήσυχα τα 4,8 χιλιόμετρα μέχρι το γραφείο. Θα έπρεπε να το κάνω κάθε μέρα! #health",» έγραψε μία Λονδρέζα στο Twitter.

Η απεργία, που ξεκίνησε χθες το απόγευμα θα τερματισθεί απόψε, αλλά η εταιρεία Transport of London προειδοποίησε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας δεν θα κυκλοφορήσει κανένας συρμός.

Και μπορεί να επιστράτευσε 200 λεωφορεία επιπλέον, καλώντας το κοινό να κυκλοφορήσει με ποδήλατα και ενημερώνοντας σε πραγματικό χρόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση των συγκοινωνιακού δικτύου, ωστόσο το χάος δεν ήταν δυνατόν να αποτραπεί.

Τα βρετανικά συνδικάτα που οργάνωσαν την απεργιακή κινητοποίηση διεκδικούν αύξηση μισθών, εξαιτίας της προγραμματισμένης για το Σεπτέμβριο έναρξης νυκτερινής υπηρεσίας στο Μετρό. Παρά την προσφορά από το London Underground αύξησης κατά 2%, οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν χωρίς συμφωνία.

Ο διευθυντής, πάντως, του London Underground, Μάικ Μπράουν, απηύθυνε μήνυμα προς τους επιβάτες λέγοντας ότι η εταιρεία κατέβαλε «κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρουσιάσει μία σημαντικά δίκαιη προσφορά».

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα κατηγόρησαν την LU ότι δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν τις συνέπειες της καθιέρωσης νυκτερινής υπηρεσίας στους ρυθμούς εργασίας, που απειλεί «να καταστρέψει την ισορροπία ζωής/εργασίας των εργαζομένων».

Σχετικές ειδήσεις