ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα 21,5 εκατ. πολιτών

ΗΠΑ: Χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα 21,5 εκατ. πολιτών

Οι παραβιάσεις δεδομένων του οργανισμού διαχείρισης προσωπικού της κυβέρνησης των ΗΠΑ από χάκερς, που πιστεύεται ότι είναι Κινέζοι, αφορούν πολύ περισσότερα άτομα από τις αρχικές εκτιμήσεις, όπως παραδέχθηκαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το Γραφείο Διαχείρησης Προσωπικού (OPM) είπε ότι τα κλεμμένα στοιχεία από τα δίκτυα υπολογιστών τους περιλαμβάνουν τον αριθμό κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και άλλες προσωπικές πληροφορίες που αφορούν 21,5 εκατ. άτομα τα οποία έχουν περάσει από ενδελεχή έλεγχο για εργασία σε ευαίσθητα πόστα.

Οι κλεμμένες πληροφορίες για αυτά τα 21,5 εκατ. άτομα προστίθενται σε "άλλη αλλά συναφή" παραβίαση δεδομένων, είπε το Γραφείο, όπου είχαν ήδη κλαπεί στοιχεία από φακέλλους περίπου 4,2 εκατ. τωρινών και πρώην κρατικών υπαλλήλων. Υπολογίζεται ότι και τα δύο επεισόδια επηρέασαν συνολικά 22,1 εκατ. άτομα, ή σχεδόν 7% του αμερικανικού πληθυσμού.

Από τα 21,5 εκατ. ατόμων των οποίων εκλάπησαν προσωπικά και πολύ ευαίσθητα στοιχεία, τα 19,7 εκατ. είχαν κάνει αίτηση για έλεγχο ιστορικού (τωρινοί, προηγούμενοι και πιθανοί κρατικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες σε ευαίσθητες θέσεις με αυξημένη ασφάλεια) καθώς και 1,8 εκατ. άτομα που έπρεπε να περάσουν έλεγχο ως σύζυγοι ή σύμβιοι όσων έκαναν τις παραπάνω αιτήσεις.

Μέλη του κογκρέσου απαίτησαν την παραίτηση της επικεφαλής του γραφείου, Κάθριν Αρκουλέτα, λέγοντας ότι ήταν ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση.

Η Αρκουλέτα γνωστοποίησε σε δημοσιογράφους ότι ούτε η ίδια ούτε η επικεφαλής της πληροφορικής του γραφείου, Ντόνα Σίμουρ, θα παραιτούνταν, ενώ την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφραζε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό της.

Σχετικές ειδήσεις