ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Τρόμος από τον τυφώνα Τσαν-χομ-865.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Κίνα: Τρόμος από τον τυφώνα Τσαν-χομ-865.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Τουλάχιστον 865.000 άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους στην ανατολική Κίνα, καθώς αφού σάρωσε το αρχιπέλαγος της Οκινάουα στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν, ο τυφώνας Τσαν-χομ κατευθύνεται προς τη Σαγκάη.

Αυτός ο τυφώνας ενδέχεται να είναι ο ισχυρότερος που πλήττει την επαρχία Ζετζιάνγκ που βρίσκεται νότια της Σαγκάη, από το 1949, γνωστοποίησε το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο της Κίνας (NMC).

Ο τυφώνας προκάλεσε ήδη τον θάνατο 5 ανθρώπων στις Φιλιππίνες και τον τραυματισμό περισσότερων από 20 στην Ιαπωνία την Παρασκευή, ενώ τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την πτώση δένδρων στην Ταϊβάν.

Το Σάββατο το πρωί (τοπική ώρα) ο τυφώνας βρισκόταν σε απόσταση 235 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της επαρχίας Ζεντζιάνγκ και συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 210 χιλιόμετρων την ώρα.

Εκτός της απομάκρυνσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους, τουλάχιστον 30.000 αλιευτικά σκάφη επέστρεψαν εσπευσμένα στα λιμάνια της επαρχίας Ζεντζιάνγκ καθώς κύματα ύψους 10 μέτρων έπληξαν τις ακτές.

Σχετικές ειδήσεις