ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ξενοδοχείο – 6 νεκροί

Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ξενοδοχείο – 6 νεκροί

Έξι πολίτες και τέσσερις ισλαμιστές ένοπλοι σκοτώθηκαν όταν μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ επιτέθηκαν σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο Ουελίγια και ανέφερε ότι μέλη της επιτέθηκαν επίσης σε άλλο ένα ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου.

"Τρεις μαχητές έπεσαν νεκροί από πυρά και ένας ακόμη ανατινάχθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που έπεσε στην πύλη" του ξενοδοχείου, είπε ο Όμαρ Άλι, ένας αστυνομικός, από την περιοχή του ξενοδοχείου. "Η επιχείρηση εδώ τελείωσε. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι έξι πολίτες σκοτώθηκαν", πρόσθεσε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι γνωστό πως συχνάζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Η ταυτότητα των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους δεν έχει πάντως γίνει γνωστή μέχρι τώρα.

Ο Μοχάμεντ Οσμάν, ένας ένοικος του ξενοδοχείου, είπε πως διέκοπτε τη νηστεία του Ραμαζανιού στο εστιατόριο όταν άρχισε η επίθεση, και πρόσθεσε πως ο ίδιος τραυματίστηκε στο πόδι.

Δεν έχουν δοθεί επίσημα πληροφορίες από τις αρχές για το τι έχει συμβεί στο δεύτερο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο αυστηρά φρουρούμενο, οχυρωμένο προεδρικό μέγαρο.

Όμως ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Μοχάμεντ Γκουχάντ, είπε ότι η μάχη συνεχίζεται στο ξενοδοχείο Σιγιάντ. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.

Η Σεμπάμπ από τη δική της πλευρά ανέφερε νωρίτερα ότι επιτέθηκε σε δύο ξενοδοχεία.

Σχετικές ειδήσεις