ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθησαν περίπου 150 μετανάστες που επιχειρούσαν να φτάσουν στη Λέσβο

Τουρκία: Συνελήφθησαν περίπου 150 μετανάστες που επιχειρούσαν να φτάσουν στη Λέσβο

Περίπου 150 άνθρωποι, που επιχειρούσαν να φτάσουν με δύο σκάφη από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο, συνελήφθησαν σήμερα, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε και συνέλαβε νωρίς το πρωί 101 μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Συρία, οι οποίοι ετοιμάζονταν να αποπλεύσουν από το Αϊβατζίκ, στην επαρχία του Τσανάκαλε. Όλοι τους οδηγήθηκαν σε κέντρο κράτησης και πρόκειται να απελαθούν από τη χώρα, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Σε άλλη επιχείρηση της ακτοφυλακής, στα ανοιχτά του Αϊβαλί, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 48 πρόσφυγες από την Υεμένη, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ και την Ερυθραία.

Η Τουρκία είναι σημαντικός σταθμός για τους παράτυπους μετανάστες από την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι περισσότεροι από αυτούς διαπλέουν τη Μεσόγειο έχοντας ως προορισμό τους την Ελλάδα ή την Ιταλία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 68.000 άνθρωποι --περίπου οι μισοί ήταν Σύροι-- προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

Σχετικές ειδήσεις