ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ανοικτό αφήνει το θέμα της υποψηφιότητάς του για τις εκλογές του 2017 ο Ολάντ

Γαλλία: Ανοικτό αφήνει το θέμα της υποψηφιότητάς του για τις εκλογές του 2017 ο Ολάντ

Γαλλία: Ανοικτό αφήνει το θέμα της υποψηφιότητάς του για τις εκλογές του 2017 ο Ολάντ (14/7) ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, έξι μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.

Σχετικά με τα συστήματα προστασίας της Γαλλίας κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μεταξύ άλλων: "Είμαστε μονίμως σε κινητοποίηση. Δεν θέλω να έχουν οι Γάλλοι την παραμικρή αμφιβολία, για τα συστήματα προστασίας που έχουμε αναπτύξει. Αυτήν την περίοδο έχουμε 30.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες και στρατιωτικούς που φυλάσσουν τους πιο ευαίσθητους χώρους (θρησκευτικά ιδρύματα - σχολεία κ.α) και αυτό θα συνεχισθεί τους προσεχείς μήνες. Τίποτα δεν θα χαλαρώσει", τόνισε.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι "η ανάπτυξη είναι εδώ, αλλά είναι μόλις 1,2%. Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ο στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε όλους τους παράγοντες για την ανάπτυξη", είπε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα τελευταία νομοσχέδια που ψηφίσθηκαν, για μεγαλύτερη ελαστικότητα στις επιχειρήσεις για τα εργασιακά, παράλληλα με την προστασία των εργαζομένων, ελάφρυνση των βαρών μέσω κρατήσεων στις επιχειρήσεις και ακόμη στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο γνωστό ως "νόμος- Μακρόν", του υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν που θα μπει σε εφαρμογή από τον Αύγουστο.

Ο Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται έως το τέλος της θητείας του να υπάρξουν επιπρόσθετοι φόροι.Στο δε μόνιμο ερώτημα των Γάλλων, εάν θα υποβάλλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές του 2017, ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι παραμένει ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητα του, το να επιτύχει τη μείωση της ανεργίας.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει έως το τέλος της θητείας. Σε ό,τι αφορά τέλος στην συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια του Ιράν, ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι "πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι ο κόσμος προχωράει", ύστερα από "δώδεκα χρόνια ατέρμονες διαπραγματεύσεις".

Σχετικές ειδήσεις