ΚΟΣΜΟΣ

Καθολική εκκλησία: Να εργαστούμε όλοι για δίκαιη ειρήνη στη Βοσνία

Καθολική εκκλησία: Να εργαστούμε όλοι για δίκαιη ειρήνη στη Βοσνία

Στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να εργαστεί για να επιτευχθεί δίκαιη ειρήνη, όπως ζήτησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Σαράγεβο, ο Πάπας Φραγκίσκος, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα, καρδινάλιος Βίνκο Πούλιτς, μετά από τη συνεδρίαση της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων που έγινε στη Μπάνια Λούκα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο η επίσκεψη του Πάπα, στις 6 Ιουνίου, συνέβαλε στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της χώρας, ο καρδινάλιος Πούλιτς είπε ότι εκείνη την ημέρα κυριάρχησε μια εξαιρετικά θετική ατμόσφαιρα.
Ακριβώς αυτή είναι η πυξίδα της Εκκλησίας και της κοινωνίας: οικοδομήστε ειρήνη. Η ειρήνη οικοδομείται πάνω στη δικαιοσύνη. Αυτή είναι ο οδηγός όχι μόνο για την Εκκλησία, αλλά και για την κοινωνία και τους πολιτικούς ανέφερε ο καρδινάλιος Πούλιτς, ο οποίος εξήρε τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα ΜΜΕ, στη μετάδοση του μηνύματος του Πάπα για την οικοδόμηση της ειρήνης στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη “η οποία έχει πληγεί τόσο πολύ και στην οποία επικρατούν εντάσεις”.
Ο καρδινάλιος Πούλιτς ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει μονογραφία ως μαρτυρία από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Βοσνία.

Σχετικές ειδήσεις