ΚΟΣΜΟΣ

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τις δολοφονίες χριστιανών από τους τζιχαντιστές

Ο πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τις δολοφονίες χριστιανών από τους τζιχαντιστές

O πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε χθες Δευτέρα (20/04/2015) τους "συνεχιζόμενους μαρτυρικούς θανάτους" χριστιανών, μετά την εκτέλεση περίπου 30 ανθρώπων, που παρουσιάστηκαν από τους δημίους τους ως χριστιανοί από την Αιθιοπία, η οποία καταγράφεται σε βίντεο που πιστεύεται ότι μαγνητοσκόπησαν και δημοσιοποίησαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Με μεγάλη θλίψη και αποθάρρυνση πληροφορούμαι τη νέα σοκαριστική βία που διαπράχθηκε σε βάρος αθώων χριστιανών στη Λιβύη", ανέφερε ο Φραγκίσκος σε μήνυμά του προς τον πατριάρχη Αμπούνα Ματίας της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Tewahedo.

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας εξέφρασε την "αλληλεγγύη" του στον πατριάρχη, τονίζοντας παράλληλα ότι συνεχίζουν να γίνονται "μάρτυρες χριστιανοί στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή και σε ορισμένα τμήματα της Ασίας", σύμφωνα με το κείμενο του μηνύματος του Φραγκίσκου το οποίο δημοσιοποίησε το Βατικανό.

"Το αίμα των εν Χριστώ αδελφών μας είναι μια μαρτυρία που ζητεί να ακουστεί από όποιον μπορεί να διακρίνει μεταξύ του καλού και του κακού. Είναι μια κραυγή που πρέπει να ακουστεί ακόμη περισσότερο από εκείνους οι οποίοι κρατούν την τύχη των ανθρώπων στα χέρια τους", πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις