ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: 30 ισλαμιστές μαχητές νεκροί, σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Σομαλία

Κένυα: 30 ισλαμιστές μαχητές νεκροί, σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Σομαλία

Τουλάχιστον 30 μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη νότια Σομαλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας."Πάνω από 30 (μαχητές) σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων τρομοκρατών που ήταν ανάμεσα στους πλέον καταζητούμενους", ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μουέντα Εντζόκα στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

"Πολλοί" από τους οργανωτές μιας σειράς πρόσφατων επιθέσεων εναντίον της Κένυας σκοτώθηκαν στο πλήγμα αυτό, αλλά όχι ο Μοχάμεντ Μοχάμουντ, ή "Κούνο", που σύμφωνα με τις αρχές της Κένυας είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης της Σεμπάμπ και της σφαγής στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα, όταν έχασαν τη ζωή τους 148 άνθρωποι, ανάμεσά τους 142 φοιτητές.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Κένυας είχε ανακοινώσει ότι στην επιδρομή έχασε τη ζωή του και το συγκεκριμένο στέλεχος της Σεμπάμπ. Το Ναϊρόμπι προσέφερε αμοιβή 200.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.
Η επιδρομή έγινε από "ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο" μη επανδρωμένο αεροσκάφος, εξήγησε ο Εντζόκα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχετικές ειδήσεις