ΚΟΣΜΟΣ

Μνημόνιο 3 - Bild: 7 λόγοι για να πούμε «όχι» στην βοήθεια προς την Ελλάδα

Μνημόνιο 3 - Bild: 7 λόγοι για να πούμε «όχι» στην βοήθεια προς την Ελλάδα

Νέο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα Bild, η οποία πραγματοποιεί πραγματική εκστρατεία προκειμένου το γερμανικό κοινοβούλιο να πει σήμερα «όχι» στη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Με αφορμή τη συζήτηση στη Bundestag για τις διαπραγματεύσεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, η Bild παραθέτει τους λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι οι Γερμανοί βουλευτές θα πρέπει να πουν “όχι” στην Άνγκελα Μέρκελ, και να αρνηθούν να προχωρήσουν οι ζυμώσεις για την παροχή ενός τρίτου πακέτου οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα.

Μεταξύ των λόγων που παραθέτει η Bild, είναι η στάση την οποία κράτησε τις τελευταίες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας στις δημόσιες παρεμβάσεις του, υποστηρίζοντας ότι δεν πιστεύει στο πρόγραμμα και απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις.

Η εφημερίδα προσθέτει ακόμη ότι την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα την πληρώνουν μέχρι... τα εγγόνια των Γερμανών, τονίζοντας ότι η καλύτερη λύση για όλους θα ήταν το Grexit.

«Νέα χρήματα για τον Τσίπρα και την Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα, δίχως ασφαλώς να επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που λαμβάνει η Ελλάδα πηγαίνει στην ουσία... πίσω στους δανειστές!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

1. Η Αθήνα πρέπει να παραδώσει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2018. Τα χρήματα θα εισρεύσουν στο νέο ταμείο, αλλά οι αριθμοί έχουν ωραιοποιηθεί.

2. Ο Τσίπρας έχει απορρίψει δημόσια το σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

3. Αρνείται να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο, χωρίς διαγραφή χρέους.

4. Ένα τρίτο πακέτο βοήθειας αποτελεί παραβίαση της σύμβασης που υπαγορεύει ότι βοήθεια παρέχεται σε κάποια χώρα μόνο σε περίπτωση που διατρέχει κίνδυνο το ευρώ, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια.

5. Έχει χαθεί εντελώς η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα.

6. Θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας.

Η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της στις χώρες της ζώνης του ευρώ (μέχρι τώρα περίπου 220 δισεκατομμύρια ευρώ) σε περισσότερα από 30 χρόνια.

7. Το Grexit είναι η καλύτερη λύση.

Σχετικές ειδήσεις