ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εντολή από το Ισλαμικό Κράτος είχε ένας από τους συλληφθέντες

Γαλλία: Εντολή από το Ισλαμικό Κράτος είχε ένας από τους συλληφθέντες

Ένας τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είχε ζητήσει από έναν από τους τρεις υπόπτους, που συνελήφθησαν στη Γαλλία για ένα σχέδιο επίθεσης σε στρατιωτική εγκατάσταση, να "χτυπήσει" τη Γαλλία, ανέφερε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Ο νεότερος των τριών υπόπτων, ένας 17χρονος, έλαβε αυτή την οδηγία όταν δεν μπόρεσε να φύγει για τη Συρία για να πολεμήσει στον τζιχάντ, αφού εντοπίστηκε από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο δικαστικός.

Ο εισαγγελέας Μολέν επισημοποίησε επίσης την έναρξη μίας δικαστικής διαδικασίας από την εισαγγελία του Παρισιού για συνωμοσία με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε σχέση με το σχέδιο των τριών υπόπτων να επιτεθούν σε μία στρατιωτική εγκατάσταση στη νότια Γαλλία.

Η εισαγγελία ζήτησε την τετραήμερη κράτηση των τριών ανδρών, ηλικίας 17, 19 και 23 ετών, που αναμένεται να εμφανιστούν αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει ενδεχομένως την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος τους.

Οι τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και ένας πρώην στρατιωτικός, φέρονται ότι σχεδίαζαν μία επίθεση στο όνομα του τζιχάντ εναντίον ενός φρουρίου στην περιοχή του Περπινιάν (νότια Γαλλία) με σκοπό να αποκεφαλίσουν έναν αξιωματικό και να διαδώσουν τις φωτογραφίες της δολοφονίας αυτής μέσω του Διαδικτύου, κατά το υπόδειγμα των εκτελέσεων του ΙΚ.

Σχετικές ειδήσεις