ΚΟΣΜΟΣ

Χαμενεΐ για πυρηνικά: Η συμφωνία δεν αλλάζει την πολιτική μας απέναντι στις «αλαζονικές» ΗΠΑ

Χαμενεΐ για πυρηνικά: Η συμφωνία δεν αλλάζει την πολιτική μας απέναντι στις «αλαζονικές» ΗΠΑ

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις μεγάλες δυνάμεις η Τεχεράνη για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματός της δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική του Ιράν απέναντι στην «αλαζονική αμερικανική κυβέρνηση», ούτε και την πολιτική στήριξης των «φίλων» του στην περιοχή, διαβεβαίωσε σήμερα ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα αποκηρύξει τη στήριξη των φίλων της στην περιοχή, των καταπιεσμένων λαών της Παλαιστίνης, της Υεμένης, των λαών και των κυβερνήσεων της Συρίας και του Ιράκ, του καταπιεσμένου λαού του Μπαχρέιν και των ειλικρινών μαχητών της αντίστασης στον Λίβανο και την Παλαιστίνη (...) Η πολιτική μας δεν θα αλλάξει απέναντι στην αλαζονική αμερικανική κυβέρνηση" είπε ο Χαμενεΐ.

Στο διάγγελμά του, με την ευκαιρία της λήξης του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ο Χαμενεΐ είπε ότι θα ήθελε από τους πολιτικούς να εξετάσουν τη συμφωνία ώστε να επιβεβαιώσουν ότι διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Οι Αμερικανοί ηγέτες επιδιώκουν την «παράδοση» του Ιράν, συνέχισε. Το Ιράν δεν επιθυμεί τον πόλεμο αλλά, όπως προειδοποίησε, αν γινόταν πόλεμος οι ΗΠΑ θα ταπεινώνονταν.

Σχετικές ειδήσεις