ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στο Άντεν

Υεμένη: Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στο Άντεν

Τουλάχιστον 57 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή (19/7) στο Άντεν από βομβαρδισμούς που αποδίδονται στους σιίτες αντάρτες Χούτι, οι οποίοι εξακολουθούν να ανθίστανται σ' αυτή τη μεγάλη πόλη της νότιας Υεμένης εναντίον των δυνάμεων της εξόριστης κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ωστόσο πως «απελευθέρωσε» την πόλη.

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν με ρουκέτες Κατιούσα και βλήματα όλμου ενώ οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν επίθεση για να ελέγξουν πλήρως την πόλη και το λιμάνι του Άντεν και προχωρούν προς την έδρα της προεδρίας, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Πολλοί υπουργοί της εξόριστης κυβέρνησης έχουν εξάλλου φθάσει στο λιμάνι.

"Πενήντα επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά και έξι γυναίκες, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 215 τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων 25 παιδιά και 15 γυναίκες", δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Άντεν, ο Αλ-Χαντρ Λασουέρ.

Ένας προηγούμενος απολογισμός των βομβαρδισμών εναντίον του Νταρ Σάαντ, συνοικίας στο βόρειο Άντεν, έκανε λόγο για 43 νεκρούς και 112 τραυματίες.

"Ο βομβαρδισμός κατοικημένων ζωνών της συνοικίας Νταρ Σάαντ είναι μια πράξη αυτοκτονική εκ μέρους των Χούτι", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο προσωρινός κυβερνήτης του Άντεν Νάγεφ αλ-Μπάκρι.

Αντιπροσωπεία της εξόριστης στη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης, στην οποία περιλαμβάνονται οι υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών, έφθασε την Παρασκευή και συνεδρίασε χθες με τις τοπικές αρχές του Άντεν για να εξετασθούν "οι τρόποι ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια" στην πόλη, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SABA.

Σχετικές ειδήσεις