ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο εξώφυλλο του περιοδικού New York τα πρόσωπα των φερόμενων θυμάτων του Μπιλ Κόσμπι (pic)

ΗΠΑ: Στο εξώφυλλο του περιοδικού New York τα πρόσωπα των φερόμενων θυμάτων του Μπιλ Κόσμπι (pic)

Πόσες είναι; Ποιες είναι ακριβώς; Έπειτα από μήνες κατηγοριών εναντίον του ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι, το περιοδικό New York συγκέντρωσε στο εξώφυλλό του 35 από τα φερόμενα θύματά του και έδωσε το λόγο σε αυτές τις γυναίκες, που κατηγορούν τον πρώην αστέρα της μικρής οθόνης ότι τις νάρκωνε εν αγνοία τους και τις κακοποιούσε σεξουαλικά.

Οι παλαιότερες κατηγορίες εναντίον του βετεράνου πρωταγωνιστή χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960, οι πιο πρόσφατες από τη δεκαετία του 2000. Οι 35 γυναίκες, που φωτογραφήθηκαν για το εξώφυλλο του περιοδικού, εργάζονταν την εποχή εκείνη ως μοντέλα, σερβιτόρες, ήταν επίδοξες ηθοποιοί και μοντέλα του περιοδικού Playboy κ.ά. Ορισμένες εξ αυτών τις είχε παρουσιάσει στον Κόσμπι ο ατζέντης τους. Πολλές εξ αυτών δεν είπαν τίποτα για πολλά χρόνια.

«Θα μπορούσα να περπατήσω σε οποιοδήποτε δρόμο του Μανχάταν και να πω στον οποιοδήποτε «με βίασε και με νάρκωσε ο Μπιλ Κόσμπι» όμως ποιος στον κόσμο θα με πίστευε; Απολύτως κανένας» εξήγησε στο περιοδικό η Μπάρμπαρα Μπόουμαν, 48 ετών, που είχε γνωρίσει τον Μπιλ Κόσμπι τη δεκαετία του 1980, όταν εκείνη ήταν 17 ετών και προσπαθούσε να γίνει ηθοποιός.

Μια άλλη γυναίκα περιέγραψε ότι υπέφερε από μία φοβερή ημικρανία και είχε ζητήσει από τον Μπιλ Κόσμπι εάν είχε να της δώσει κάποιο αναλγητικό.

«Εκείνος είπε «έχω κάτι που είναι ισχυρότερο». Εγώ του απάντησα: «το ξέρεις, εγώ δεν παίρνω ναρκωτικά». Εκείνος μου είπε «είσαι μία από τις καλύτερές μου φίλες, θα σου έκανα κακό;». Κι εγώ τον πίστεψα» τόνισε η Τζόις Έμονς, 70 ετών, που εργαζόταν σε ένα κλαμπ κωμωδίας και καταγγέλλει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από εκείνον τη δεκαετία του 1970.

«Με ρώτησε εάν ήθελα ένα ποτήρι κρασί. Ήπια λίγες γουλιές από αυτό. Είχε μια απαίσια γεύση. Και άρχισα να μη νιώθω καλά» αφηγήθηκε η Τζούελ Άλισον, 52 ετών, πρώην μοντέλο, που καταγγέλλει ότι ο Κόσμπι τη βίασε τη δεκαετία του 1980. Προσέθεσε ότι «φοβόταν πάρα πολύ» εκείνη την περίοδο να τον καταγγείλει στις αρχές.

Η πρόσβαση στον ιστότοπο του περιοδικού New York ήταν αδύνατη σήμερα το πρωί, καθώς πιθανόν βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης χάκερ. Το περιοδικό, που υποστηρίζει ότι είχαν εντοπιστεί συνολικά 46 γυναίκες, δημοσίευσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram ορισμένες μαρτυρίες.

Ο 78χρονος Κόσμπι απορρίπτει πάντα τις κατηγορίες σε βάρος περί σεξουαλικών επιθέσεων, για τις οποίες δεν έχει ποτέ προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σχετικές ειδήσεις