ΚΟΣΜΟΣ

Η πόλη στην οποία απαγορεύεται το internet και τα κινητά

Η πόλη στην οποία απαγορεύεται το internet και τα κινητά

Η σύνδεση στο internet και το σήμα του κινητού... τα θεωρούμε δεδομένα. Υπάρχει όμως μια πόλη στη Βιρτζίνια όπου τα κινητά τηλέφωνα είναι απαγορευμένα και το αυτό ισχύει για το internet.

Για κάποιους ακούγεται σα σύγχρονος εφιάλτης για άλλους είναι σκηνή από τον Παράδεισο. Η πόλη Green Bank βρίσκεται στο όρος και έχει μόλις 143 κατοίκους. Σε περίπτωση που σκέφτεστε ότι δε μπορεί κάτι θα γίνεται... με το κινητό, να σας πούμε ότι βάσει νόμου αν πιαστείτε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τιμωρείστε αυστηρά.

Προς τι όλο αυτό θα αναρωτηθείτε. Υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός. Σύμφωνα με το CNN το μέρος είναι το σημείο από όπου οι επιστήμονες έχουν δυνατότητα να ακούν τους γαλαξίες να εκρήγνυνται. Το σήμα που λαμβάνεται στην περιοχή είναι μεν απειροελάχιστο αλλά είναι το μόνο σημείο όπου συμβαίνει αυτό. Οπότε ακόμα και η απειροελάχιστη εκπομπή από ένα κινητό τηλέφωνο χαλάει τα πάντα.

Σε αυτήν την πόλη λοιπόν οι άνθρωποι κάθονται στο τραπέζι και τρώνε με όποιον τρώνε χωρίς να κοιτάνε το κινητό τους, αναγκάζονται να ανοίξουν κουβέντα και άλλα τέτοια πριμιτίβ που έχουμε ξεχάσει οι υπόλοιποι με τη δυνατότητα συνεχούς σύνδεσης.

Σχετικές ειδήσεις