ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εισαγγελέας κατήγγειλε πολιτική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και απομακρύνθηκε

Γερμανία: Εισαγγελέας κατήγγειλε πολιτική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και απομακρύνθηκε

Την πρόθεσή του να απομακρύνει τον Γενικό Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα Χάραλντ Ράνγκε ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώτος κατηγορώντας τον υπουργό Χάικο Μάας για παρέμβαση στο έργο του, στην έρευνα με την υποψία της προδοσίας σε βάρος του ιστότοπου "netzpolitik.org".

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μάας επισημαίνει ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα και τονίζει ότι σε συμφωνία με την Καγκελαρία θα ζητήσει από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ να τον παύσει από τη θέση του. Ως αντικαταστάτη του θα προτείνει τον Εισαγγελέα του Μονάχου, Πέτερ Φρανκ.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Ράνγκε, σε συνέντευξη Τύπου, διαμαρτυρήθηκε για «αφόρητη παρέμβαση» του υπουργείου Δικαιοσύνης στην έρευνα για την δημοσίευση πληροφοριών που περιλαμβάνονται σε μυστικά έγγραφα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Οι πληροφορίες αφορούσαν σχέδιο της BfV για παρακολούθηση των πληροφοριών που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Σχετικές ειδήσεις