ΚΟΣΜΟΣ

ΜΗ370: Η Γαλλία αναπτύσσει κι άλλα εναέρια και πλωτά μέσα στη νήσο Ρεϊνιόν

ΜΗ370: Η Γαλλία αναπτύσσει κι άλλα εναέρια και πλωτά μέσα στη νήσο Ρεϊνιόν

Περισσότερα εναέρια και πλωτά μέσα στα ανοιχτά της νήσου Ρεϊνιόν αναμένεται να αναπτύξει η Γαλλία από την Παρασκευή (7/8) για «ερευνήσουν την ενδεχόμενη παρουσία κι άλλων συντριμμιών» μετά την ανακάλυψη ενός τμήματος φτερού το οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανήκει στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines.

«Κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της έρευνας, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν επιπρόσθετα αεροπορικά και θαλάσσια μέσα για να ερευνηθεί η ενδεχόμενη ύπαρξη κι άλλων συντριμμιών στα ανοικτά της Ρεϊνιόν», ανέφεραν ο υπουργός Άμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο υπουργός αρμόδιος για τα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας Ζορζ Πο-Λανζβέν και ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Αλέν Βινταλί.

Ένα αεροσκάφος θα αρχίσει πτήσεις στην περιοχή από «αύριο το πρωί», σύμφωνα με την κοινή υπουργική ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν επίσης έρευνες από πεζοπόρα τμήματα, ελικόπτερα και πλοία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, το τμήμα ενός φτερού που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν την 29η Ιουλίου ανήκει στο Μπόινγκ 777. Η εισαγγελία του Παρισιού, η οποία διεξάγει έρευνα διότι τα τέσσερα από τα θύματα ήταν Γάλλοι υπήκοοι, τήρησε πιο επιφυλακτική στάση, ανακοινώνοντας ότι υπάρχουν «πολύ ισχυρές ενδείξεις» πως τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν πράγματι στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών, η εξαφάνιση του οποίου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων