ΚΟΣΜΟΣ

Μαλί: Απελευθερώθηκαν όμηροι από την επίθεση σε ξενοδοχείο – Στους 8 οι νεκροί

Μαλί: Απελευθερώθηκαν όμηροι από την επίθεση σε ξενοδοχείο – Στους 8 οι νεκροί

Ένας «ορισμένος αριθμός ανθρώπων» απελευθερώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/8) από την ομάδα ενόπλων που είχε εισβάλει σε ξενοδοχείο.

Πηγές από τις ένοπλες δυνάμεις του Μαλί ανέφεραν ότι οι ένοπλοι απελευθέρωσαν ομήρους όπως επίσης και ότι πέντε ξένοι απομακρύνθηκαν από την πόλη, μετά την επίθεση στο ξενοδοχείο Byblos, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σεβαρέ, στο κεντρικό τμήμα του Μαλί.

«Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι όλα τελείωσαν, αλλά ένας ορισμένος αριθμός ομήρων» απελευθερώθηκε από δυνάμεις του στρατού οι οποίες είχαν αναπτυχθεί γύρω από το ξενοδοχείο, δήλωσε μία από τις πηγές.

Μια δεύτερη πηγή έκανε λόγο περί επέμβασης των ειδικών δυνάμεων του στρατού του Μαλί η οποία επέτρεψε να απελευθερωθούν πολλοί όμηροι, ανάμεσά τους «πέντε ξένοι, οι οποίοι μεταφέρονται στο Μπαμακό». Η πηγή αυτή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τι εθνικότητας ήταν οι ξένοι.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής και μετρά ήδη οκτώ νεκρούς, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες κι έναν εργαζόμενο στον ΟΗΕ.

Ουκρανός υπήκοος που κατάφερε να αποδράσει από το ξενοδοχείο, δήλωσε στις αρχές πως οι «περίπου τέσσερις ή πέντε» ένοπλοι κρατούσαν «τουλάχιστον δέκα» ομήρους.

Σχετικές ειδήσεις