ΚΟΣΜΟΣ

Ζάμπια: Δικάζεται γιατί δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ

Ζάμπια: Δικάζεται γιατί δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ

Ο Αλάγκι Μαμ Σάι, άνεργος, περίπου τριάντα ετών, πολίτης της Γκάμπιας, κατηγορήθηκε ότι δημοσίευσε στο Facebook σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ. Ο Αλάγκι, προφυλακίστηκε και θα δικαστεί τη Δευτέρα.«Παραδέχθηκε τις κατηγορίες ότι είχε την πρόθεση να θίξει τους μουσουλμάνους στη Γκάμπια» με τη δημοσίευση ενός σκίτσου του Μωάμεθ, ανέφερε πηγή σύμφωνα με την οποία τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 11η Ιουλίου στη Λαμίν, κοντά στην πρωτεύουσα.

«Είμαι σύμφωνος με την κατηγορία. Είδα το μήνυμα στο Facebook και το μοιράστηκα, διερωτώμενος αν είναι αληθινό ή όχι», φέρεται να είπε ο Σάι, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδόθηκαν. Το περιεχόμενο του σκίτσου δεν διευκρινίστηκε.

Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Στη Γκάμπια, μια χώρα 1,7 εκατ. κατοίκων, κατά επίσημα στοιχεία το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης καταγγέλλουν συχνά παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης στην αγγλόφωνη αυτή χώρα της δυτικής Αφρικής, η οποία περιβάλλεται από τη Σενεγάλη, και κυβερνάται με σιδηρά πυγμή μετά το 1994 από τον Γιαχία Τζαμέ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων