ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πέντε νεκροί και 37 τραυματίες από ρουκέτες που έπληξαν τη Δαμασκό

Συρία: Πέντε νεκροί και 37 τραυματίες από ρουκέτες που έπληξαν τη Δαμασκό

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 37 τραυματίστηκαν το Σάββατο (08/08) στη Δαμασκό όταν ρουκέτες οι οποίες εβλήθησαν από τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες έπληξαν την πρωτεύουσα της Συρίας.

Όπως μετέδωσε το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANΑ «πέντε νεκροί και 37 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση με ρουκέτες οι οποίες έπληξαν τις οδούς αλ Θάουρα και Βαγδάτης καθώς και τη συνοικία Μπαμπ Τούμα της Δαμασκού».

Τον απολογισμό των νεκρών επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ΜΚΟ αυτή, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, έκανε επίσης λόγο για πολλούς τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οργανώσεις ανταρτών κατέλαβαν τη Τζομπάρ το καλοκαίρι του 2013 και οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2014 μια επιχείρηση ανακατάληψης της συνοικίας αυτής στρατηγικής σημασίας κοντά στο κέντρο της Δαμασκού.

Οι συνοικίες της πρωτεύουσας γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων με ρουκέτες από αντάρτες που ελέγχουν θέσεις στην επαρχία της Δαμασκού, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς με πυροβολικό εναντίον των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.

Την 28η Ιουνίου, τέσσερις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στο κέντρο της Δαμασκού από μια τέτοια επίθεση με ρουκέτες, ενώ την 17η Ιουνίου, μια παρόμοια επίθεση στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας είχε στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πόλεμος στη Συρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 240.000 ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις