ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπριελ: Η Μέρκελ μπορεί να ηττηθεί το 2017

Γκάμπριελ: Η Μέρκελ μπορεί να ηττηθεί το 2017

Σε ήττα της Γερμανίδας καγκελαρίου προσδοκά ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο.

«Σε μια δημοκρατία, ο καθένας είναι δυνατόν να νικηθεί» και πρόσθεσε ότι «το SPD θα προτάξει έναν υποψήφιο καγκελάριο και να διεκδικήσει την καγκελαρία. Αυτή την περίοδο αποδεικνύεται η πραγματική αδυναμία των συντηρητικών στα μεγάλα ζητήματα του μέλλοντος: Η διαμάχη για την Ευρώπη μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε και πολλά άλλα ζητήματα όπως η ενέργεια δείχνουν ότι η Γερμανία χρειάζεται αλλαγές. Ως εκ τούτου, το SPD θα ξεκινήσει το 2017 με ένα πρόγραμμα για το μέλλον της Γερμανίας, πως θα είναι η Γερμανία το 2025», τόνισε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα Bild.

Ο κ. Γκάμπριελ άφησε ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητάς του για την Καγκελαρία: «Εκτός από το γεγονός ότι θα ήταν μια μεγάλη τιμή και ευθύνη να είμαι υποψήφιος για ένα τόσο σημαντικό αξίωμα, ωστόσο 2 χρόνια πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν έχει νόημα να φιλοσοφούμε για την υποψηφιότητα. Οι πολίτες της Γερμανίας θέλουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε εκλεγμένοι για τέσσερα χρόνια, για να κυβερνηθεί η Γερμανία σταθερά και καλά».

Σχετικές ειδήσεις