ΚΟΣΜΟΣ

Μαγκαλούφ: Φρένο στις ακολασίες με τη βοήθεια των Βρετανών (video)

Μαγκαλούφ: Φρένο στις ακολασίες με τη βοήθεια των Βρετανών (video)

Σε μία προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως «θέρετρο των οργίων», οι ισπανικές αρχές επιστράτευσαν τους Βρετανούς συναδέλφους τους που ίσως καταφέρουν να περιορίσουν τους ανεξέλεγκτους συμπατριώτες τους.

Δύο βρετανοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν περιπολία σήμερα το πρωί από κοινού με ισπανούς χωροφύλακες στη Μαγκαλούφ, μία πλαζ της Μαγιόρκα στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων, όπου η κατάχρηση αλκοόλ και σεξ από βρετανούς παραθεριστές έχει προκαλέσει την αντίδραση των ντόπιων.

Από τις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδας) οι δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα από τα Μίντλαντς, βγήκαν στους έρημους δρόμους της Μαγκαλούφ, μίας συνοικίας του παραθεριστικού θερέτρου Καλβία, στο πλευρό τεσσάρων ισπανών συναδέλφων τους.

Οι δύο "μπόμπις", οι οποίοι μιλάνε ισπανικά σύμφωνα με έναν φωτογράφο το Γαλλικού Πρακτορείου, είχαν ήδη διατρέξει τις πλαζ της Καλβία χθες. Αναμένεται να παραμείνουν μία εβδομάδα στη Μαγιόρκα, προτού επιστρέψουν στο Σαν Αντόνιο, στο γειτονικό νησί της Ίμπιθα.

Οι αστυνομικοί θα βοηθήσουν τους συναδέλφους τους "σε όλες τις έρευνες όπου εμπλέκονται βρετανοί πολίτες ως θύματα, μάρτυρες ή δράστες παραπτωμάτων", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βρετανική αστυνομία.

Η Μαγκαλούφ, όπου οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί αποτελούν το 85% των παραθεριστών, έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το περασμένο καλοκαίρι μετά τη ανάρτηση ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μία πολύ νεαρή κοπέλα επιδίδεται σε "όργια" με αντάλλαγμα αλκοόλ.

Η Ισπανία πραγματοποιεί ήδη κοινές περιπολίες στις τουριστικές περιοχές με γερμανούς, γάλλους, ιταλούς, πορτογάλους και μαροκινούς αστυνομικούς. Έστειλε και η ίδια έξι αστυνομικούς αυτό το καλοκαίρι στη Γαλλία και την Ιταλία, σύμφωνα με τη χωροφυλακή.

Σχετικές ειδήσεις