ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση με πυραύλους

Συρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση με πυραύλους

Τουλάχιστον 50 πτώματα ανασύρθηκαν από κτίρια που ισοπεδώθηκαν όταν πύραυλοι του Συριακού Στρατού χτύπησαν χθες, Σάββατο (22/08) κατοικημένες περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, βορειοανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με μέλη σωστικών συνεργείων.

Οι διασώστες παραδέχθηκαν ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο κάτω από τα χαλάσματα των κτιρίων, στα οποία κατοικούσαν δεκάδες οικογένειες στην πόλη Ντούμα, να υπάρχουν κι άλλοι νεκροί.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων τόνισε πως 20 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ 32 θύματα παραμένουν μη ταυτοποιημένα.

«Υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες ακόμη κάτω από τα χαλάσματα. Δεν μπορέσαμε να τους προσεγγίσουμε ακόμη, επειδή καθώς γνωρίζετε η διαδικασία αφαίρεσης συντριμμιών πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή», δήλωσε αξιωματούχος του σώματος της Συριακής Πολιτικής Άμυνας, που λειτουργεί σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Οι τελευταίες απώλειες έρχονται σε συνέχεια της αεροπορικής επίθεσης της περασμένης Κυριακής σε μια πολυσύχναστη αγορά στην ίδια περιοχή όπου σκότωσε τουλάχιστον 100 ανθρώπους, σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στον τετραετή πόλεμο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως τα πυκνοκατοικημένα μέρη της περιοχής, όπου ζούσαν τουλάχιστον 250.000 πολίτες, χτυπήθηκαν χθες πιθανότατα από πυραύλους εδάφους εδάφους, ενώ ακολούθησαν αεροπορικές επιδρομές.

Μια επιτροπή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για τον Συριακό πόλεμο έχει κατηγορήσει στο παρελθόν την κυβέρνηση για αδιάκριτους βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου της χρήσης βομβών-βαρελιών που τακτικά ρίχνονται σε πολυσύχναστες περιοχές.

Ο συριακός στρατός αρνείται ότι στοχεύει περιοχές αμάχων και ανέφερε ότι χτυπά κρησφύγετα ένοπλων ανταρτών που επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σχετικές ειδήσεις