ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Περισσότεροι από 7.000 πέρασαν στη Σερβία

Μεταναστευτικό: Περισσότεροι από 7.000 πέρασαν στη Σερβία

Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, αφού διέσχισαν τα Σκόπια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπατη Αρμοστεία.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα συναντηθεί στη Γευγελή με τον υπουργό Εσωτερικών των Σκοπίων (στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η αστυνομία) Μίτκο Τσάβκοφ.

Οι υπουργοί των δύο χωρών θα συζητήσουν και θα εξετάσουν την τρέχουσα κατάσταση στα σύνορα με την Ελλάδα ενώ την ίδια στιγμή Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ έχουν προγραμματίσει σύσκεψη στο Βερολίνο για το μεταναστευτικό.

Την ουδέτερη ζώνη και τη συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα επισκέφθηκε, χθες, ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ζόραν Γιόλεφσκι, όπου είχε συναντήσεις με αξιωματικούς του Στρατού σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα. Ο Στρατός των Σκοπίων έστησε δύο σκηνές κοντά στην ουδέτερη ζώνη ώστε να γίνεται και εκεί η καταγραφή των προσφύγων που εισέρχονται στο έδαφος της χώρας, για να επιταχύνεται η διαδικασία.

Σχετικές ειδήσεις