ΚΟΣΜΟΣ

Πιστοί κατέστρεψαν το ανάγλυφο ενός «δαίμονα» στην πρόσοψη ιστορικού κτιρίου της Αγ. Πετρούπολης

Πιστοί κατέστρεψαν το ανάγλυφο ενός «δαίμονα» στην πρόσοψη ιστορικού κτιρίου της Αγ. Πετρούπολης

Μια ομάδα Ορθόδοξων πιστών ανέλαβε την ευθύνη την Πέμπτη (27/8) για την καταστροφή ενός ανάγλυφου που εικόνιζε έναν δαίμονα στην πρόσοψη ενός κτιρίου στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης.

«Εμείς καταστρέψαμε αυτόν τον διάβολο επειδή το πρόσωπό του ήταν απέναντι από μια εκκλησία» ανέφερε σε επιστολή του προς τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Fontanka.ru ένα πρόσωπο που αυτοπροσδιορίζεται ως πρώην «αρχηγός των κοζάκων της Αγίας Πετρούπολης» και δηλώνει ότι εκπροσωπεί μια ομάδα πιστών.

Το ανάγλυφο εικόνιζε «ένα μυθικό πλάσμα με φτερά νυχτερίδας και βρισκόταν στο αέτωμα ενός κτιρίου που κατασκευάστηκε το 1910-11», διευκρίνισε η Επιτροπή προστασίας της κληρονομιάς της πόλης.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα. Το συγκεκριμένο κτίριο θεωρείται μνημείο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρωσίας.

Οι δύο επίσημες ενώσεις που εκπροσωπούν την κοινότητα των Κοζάκων κράτησαν αποστάσεις από το πρόσωπο που έγραψε την επιστολή, τονίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον βανδαλισμό.

Η καταστροφή αυτού του ανάγλυφου σημειώνεται λίγες ημέρες αφότου Ορθόδοξοι πιστοί κατέστρεψαν στη Μόσχα έργα ενός γλύπτη της σοβιετικής εποχής τα οποία θεωρούσαν "βλάσφημα".

Ρoή Ειδήσεων