ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Ιταλία: Νεκροί ηθοποιοί από έκρηξη όπλου σε θεατρική παράσταση (videos+photos)

Σοκ στην Ιταλία: Νεκροί ηθοποιοί από έκρηξη όπλου σε θεατρική παράσταση (videos+photos)

Σοκαρισμένος είναι ο καλλιτεχνικός - και όχι μόνο - κόσμος της Ιταλίας από τον αδόκητο χαμό δύο ηθοποιών από έκρηξη παλαιού όπλου, κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης.

Το αίμα των θεατών που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία της ιταλικής πόλης, Potenza, για να παρακολουθήσουν το έργο «La notte dei briganti», πάγωσε, όταν το παλιό τουφέκι που κρατούσε ο ηθοποιός Agostino Carullo, ντυμένος με στολή στρατιώτη απειλώντας να εκτελέσει ληστές μαζί με πέντε άλλους συναδέλφους του, εξερράγη ξαφνικά.

italia5

Ο 55χρονος άνδρας έπεσε νεκρός, ενώ ο συνάδελφός του, Donato Gianfredi, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο της πόλης Σαν Κάρλο, όπου διακομίσθηκαν πέντε ακόμη τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα 5χρονο παιδί.

Παράλληλα, δεκάδες άτομα από το κοινό που ούρλιαζαν σε κατάσταση σοκ, τραυματίστηκαν από θραύσματα.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν πλέον τα κομμάτια του όπλου για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου περιστατικού.

Σύμφωνα ωστόσο με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, εκρήξεις προκλήθηκαν από δύο τουφέκια και όχι μόνο από αυτό που κρατούσε ο Carullo, ενώ όπως αναφέρει η Repubblica η κάννη του όπλου ενδέχεται να ήταν φραγμένη, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο δόλου.

Και αυτό γιατί, βάσει της ιταλικής νομοθεσίας, τα όπλα που χρησιμοποιούνται σε παραστάσεις πρέπει να έχουν ειδικές ρυθμίσεις και μερικώς φραγμένη την κάννη…

italia2

Από την άλλη, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, το όπλο φέρεται, κατά τη διάρκεια της παράστασης, να έπεσε στο έδαφος. Πιθανολογείται έτσι ότι η κάννη μπορεί και να έφραξε με σκόνη και χώμα.

Σχετικές ειδήσεις