ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Κλείδωσε τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν από την Αλάσκα (vid & photos)

Ομπάμα: Κλείδωσε τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν από την Αλάσκα (vid & photos)

Τοπία απόκοσμης αλλά και έκπαγλης ομορφιάς που ίσως, όμως, να αποτελούν παρελθόν σε λίγα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ο πλανητάρχης.

Στην πλώρη του Viewfinder της αμερικανικής ακτοφυλακής ή πεζός στο εθνικό πάρκο των Φιορδ Κενάι, ο Μπαράκ Ομπάμα θαύμασε από κοντά την άγρια φύση της Αλάσκας, περπατώντας κοντά στους παγετώνες.

Barack 3

«Εντυπωσιακό! Θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι και τα εγγόνια μας θα μπορούν να έρχονται εδώ» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εμφανίστηκε χαλαρός, με μποτάκια ορειβασίας και γυαλιά ηλίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπέαρ Γκριλς, παρουσιαστής της εκπομπής του NBC «ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης» που γυρίζουν ένα επεισόδιο στην συγκεκριμένη περιοχή, φάνηκαν να έχουν καλή χημεία μεταξύ τους, αστειευόμενοι διαρκώς και βγάζοντας σέλφι μεταξύ τους και φωτογραφίες με τους δεκάδες θαυμαστές τους.

Barack
Obama 3

Ο πρόεδρος Ομπάμα πραγματοποιεί τριήμερο ταξίδι στην Αλάσκα, σε μία προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που μπορεί να επιφέρει η ραγδαία κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

Obama

Η πρωτοβουλία Ομπάμα έρχεται εν όψει της Συνόδου του Παρισιού, τον ερχόμενο Δεκέμβρη, στόχος της οποίας είναι να προωθήσει παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση, κατά δύο βαθμούς Κελσίου, την παγκόσμια θερμοκρασία.

Από την Αλάσκα... με το βλέμμα στο Ιράν

Αν και μίλια μακριά, πίσω στην πατρίδα το ζήτημα του Ιράν ανακινείται υπέρ του. Αφού η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπάρμπαρα Μικάλσκι ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, επιτρέποντας έτσι στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να συγκεντρώσει 34 ψήφους γερουσιαστών που χρειάζεται για να στηρίξει το βέτο του σε οποιαδήποτε καταδικαστική για τη συμφωνία απόφαση του Κογκρέσου.

Σχετικές ειδήσεις