ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Σκάνδαλο η στάση της Ουγγαρίας στο προσφυγικό ζήτημα

Ελβετία: Σκάνδαλο η στάση της Ουγγαρίας στο προσφυγικό ζήτημα

Την άρση της συμφωνίας για οικονομική βοήθεια στην Ουγγαρία ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ελβετικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Κριστιάν Λεβρά, λόγω της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή και του σκανδάλου με τους πρόσφυγες.

Όσο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ελβετία θα πρέπει να παρακρατεί τις δόσεις για την Ουγγαρία, σημείωσε ο ίδιος. Αντ'αυτής επιπρόσθετοι οικονομικοί πόροι θα πρέπει να χορηγηθούν, σύμφωνα με τον ίδιο, σε οργανώσεις που προστατεύουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διασχίζουν την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του PS εισηγείται επίσης στις αρχές να απαγορεύσουν την είσοδο στην Ελβετία του Όρμπαν, ο οποίος έχει επικριθεί κυρίως για την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία ο οποίος έχει στόχο να ανακόψει τη ροή των μεταναστών.

Η Ελβετία καταβάλλει 1,3 δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα (περίπου 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ) σε περίπου 12 χώρες συμβάλλοντας στη διεύρυνση της ΕΕ.

Για τον Λεβρά ένα μεγάλο μέρος αυτού του χάους στη διαδρομή (των προσφύγων μέσω) των Βαλκανίων οφείλεται στην Ουγγαρία.
Θα πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα, να προωθήσουμε τις ικανότητες υποδοχής της Ελβετίας, κατέληξε, σημειώνοντας ότι η Ελβετία ήταν πάντα γενναιόδωρη σε τέτοιες καταστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις