ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Επίθεση από ελεύθερο σκοπευτή δέχθηκε ο υπουργός Άμυνας

Ιράκ: Επίθεση από ελεύθερο σκοπευτή δέχθηκε ο υπουργός Άμυνας

Η αυτοκινητοπομπή του Ιρακινού υπουργού Άμυνας Χαλέντ αλ Ομπεϊντί δέχτηκε σήμερα τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή, χωρίς όμως ο υπουργός να τραυματιστεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Δεν υπήρχε άμεση ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, η οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπος των κοινών επιχειρήσεων ταξίαρχος Γιαχία Ρασούλ, πραγματοποιήθηκε στα δυτικά προάστια της πόλης Μπαϊτζί, 190 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Ο πρωθυπουργός Χαιντέρ αλ Αμπάντι έχει δηλώσει πως η μάχη για το Μπαϊτζί και το διυλιστήριο της πόλης, το μεγαλύτερο του Ιράκ, είναι κρίσιμη για την έκβαση των συγκρούσεων ενάντια στις δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ο Ομπεϊντι βρισκόταν στο Μπαϊτζί, ως μέρος της επιτόπιας επίσκεψης του στην επαρχία Σαλαχουντίν. Νωρίτερα είχε επιθεωρήσει στρατεύματα στο στρατόπεδο Σπέιχερ, μια πρώην αμερικανική στρατιωτική βάση και αργότερα περιηγήθηκε στο Τικρίτ, την πατρίδα του πρώην δικτάτορα Σαντάμ Χουσέιν.

«Ο υπουργός είναι καλά στην υγεία του και ασφαλής», δήλωσε ο Ρασούλ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας πως ένας σωματοφύλακας τραυματίστηκε ελαφρά από την επίθεση.