ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ: Δεν υπάρχει σχέδιο για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το μεταναστευτικό

Τουσκ: Δεν υπάρχει σχέδιο για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το μεταναστευτικό

Κανένα σχέδιο για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής σχετικά με το μεταναστευτικό, δεν υπάρχει στα… σκαριά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος πάντως όχι μόνο βρίσκεται σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά είναι έτοιμος να συγκαλέσει μια έκτακτη συνάντηση, «εφόσον αυτή κριθεί αναγκαία».

Το προσφυγικό ζήτημα θα είναι ωστόσο στο επίκεντρο της επόμενης προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής, στις 15-16 Οκτωβρίου, ενώ το μεταναστευτικό είχε απασχολήσει και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Απριλίου, αλλά και την τελευταία Σύνοδο πριν το καλοκαίρι.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Τουσκ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως οι υπουργοί Εσωτερικών θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα, στις 14 Σεπτεμβρίου, σ’ ένα επείγον Συμβούλιο για να συζητήσουν το εν λόγω ζήτημα.

Τέλος, σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν με τους Αφρικανούς ομολόγους τους στη Μάλτα το Νοέμβριο, για να συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις που προκύπτουν από το ζήτημα, την ίδια ώρα που ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων οργανώνεται για να εξετάσει τις αιτίες της παράτυπης μετανάστευσης στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις