ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η ιστορία του αληθινού «Ταρζάν» της Αυστραλίας (photos)

Αυτή είναι η ιστορία του αληθινού «Ταρζάν» της Αυστραλίας (photos)

Περπατά γυμνόστηθος με το δισάκι του στον ώμο... αυτός είναι ο άνθρωπος – θρύλος της Αυστραλίας που τον αποκαλούν «αληθινό Ταρζάν».

Ο χαρακτήρας του συγγραφέα Έντγκαρ Ράις Μπάροους, ο Ταρζάν υπάρχει στην πραγματικότηα και είναι κάτοικος Αυστραλίας.

Ο πραγματικός «Ταρζάν» απαρνήθηκε με τη θέλησή του τις σύγχρονες ανέσεις πριν από εξήντα χρόνια και από τότε ζει στη ζούγκλα κυνηγώντας κροκόδειλους και αγριογούρουνα με όπλο... τα χέρια του.

Αυτή είναι η απίθανη ιστορία του αληθινού «Ταρζάν»

tarzan6

Ο Μάικλ Πίτερ Φομένκο, γιος μίας Ρωσίδας πριγκίπισσας, αποφάσισε να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή σε ηλικία 24 ετών. Εγκατέλειψε το μοντέρνο τρόπο ζωής και αποσύρθηκε στην αχανή φύση της νότιας Αυστραλίας, για να ζήσει τη δική του μεγάλη περιπέτεια.

Γιος της πριγκίπισσας Elizabeth Machabelli και του πρωταθλητή Daniel Fomenko στη Γεωργία ο «Ταρζάν» διέφυγε στην Ιαπωνία με την οικογένειά του στα τέλη της δεκαετίας του ’30. Τρία χρόνια μετά την ιαπωνική επίθεση στην Κίνα, η οικογένειά έφυγε και πάλι, αυτή τη φορά για το Σίδνεϊ.

Ζώντας σε συνθήκες αποξένωσης, λόγω του εμποδίου της γλώσσας, ο Φομένκο άρχισε να αποσύρεται από τις μοντέρνες συνθήκες ζωής.

Όντας έφηβος, ο Φομένκο κέρδισε μετάλλια στο δέκαθλο και διεκδίκησε μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη. Πριν ωστόσο περάσει στους αγώνες, έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς του και «τράβηξε» για τη ζούγκλα της Αυστραλίας.

Ο Αυστραλός «Ταρζάν» επέλεξε να ζει στην ζούγκλα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο το ενδιαφέρον για τον εκκεντρικό άνδρα να ζει ως ερημίτης ήταν ανέκαθεν μεγάλο.

tarzan7

Ο Αυστραλός «Ταρζάν» έχει συλληφθεί αρκετές φορές τα τελευταία 60 χρόνια λόγω της «άσεμνης» εμφάνισής του ενώ παρέμεινε για ένα διάστημα έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία με ηλεκτροσόκ.

Ακόμα όμως και αυτό το περιστατικό δεν τον απέτρεψε από το να επιστρέψει πίσω στο σπίτι του, – όπως ο ίδιος την αποκαλεί – τη ζούγκλα!

Από το 2012, ωστόσο, τα ίχνη του χάθηκαν και κανείς δεν ήξερε που βρίσκεται μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν ο 82χρονος εντοπίστηκε σε ένα οίκο ευγηρίας, όπου και φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια.

Αν και ελεύθερο πνεύμα, ο 82χρονος «Ταρζάν» αναγκάστηκε να υποκύψει και να εγκαταλείψει τη ζωή στη φύση, λόγω των γηρατειών.

Σχετικές ειδήσεις