ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δασκάλα πέρασε το ρολόι μουσουλμάνου μαθητή για… βόμβα (video)

ΗΠΑ: Δασκάλα πέρασε το ρολόι μουσουλμάνου μαθητή για… βόμβα (video)

Χειροπέδες σε έναν 14χρονο μουσουλμάνο μαθητή, καθώς η δασκάλα του νόμισε ότι το ψηφιακό ρολόι που είχε κατασκευάσει ο ίδιος έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, πέρασαν αστυνομικοί στο Τέξας.

Η υπόθεση του Άχμεντ Μοχάμεντ, μαθητή της τρίτης γυμνασίου, προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο, την ίδια ώρα που οι εμπλεκόμενοι εκπρόσωποι του Νόμου, κατηγορούνται ότι επέδειξαν υπέρμετρο ζήλο λόγω των ισλαμοφοβικών τους αισθημάτων.

Το άτυχο αγόρι είχε φέρει μαζί του στο σχολείο μια μικρή συσκευή που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, η οποία αποτελείτο από μια ψηφιακή οθόνη και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, προκειμένου να τη δείξει στον καθηγητή του για το μάθημα τεχνολογίας.

Η συσκευή ωστόσο άρχισε να χτυπάει κατά τη διάρκεια των αγγλικών, με αποτέλεσμα η καθηγήτριά του να την κατασχέσει, προτού η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου για τον μαθητή, ο οποίος είναι γνωστός στο σχολείο ως ο μικρός «εφευρέτης».

«Ο διευθυντής και οι αστυνομικοί με οδήγησαν σε ένα δωμάτιο όπου 5 αστυνομικοί με ανέκριναν, μου έκαναν σωματικό έλεγχο, κατέσχεσαν τον υπολογιστή μου και την εφεύρεσή μου», περιέγραψε ο έφηβος στην εφημερίδα Dallas Morning News.

«Κατόπιν με οδήγησαν σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων, όπου μου έκαναν σωματικό έλεγχο, μου πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα και τράβηξαν φωτογραφίες μου» συνέχισε ο 14χρονος, μιλώντας από το γραφείο του δωματίου του που είναι καλυμμένο με ηλεκτρικά καλώδια.

Ο επίδοξος εφευρέτης, ο οποίος διαμένει στο Ίρβινγκ, κοντά στο Ντάλας, επισήμανε επιπλέον ότι του απαγόρευσαν να τηλεφωνήσει στους γονείς του κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του.

Όταν τελικά τον άφησαν ελεύθερο, πήρε αποβολή τριών ημερών από το σχολείο του.

«Αυτή η σύλληψη αποτελεί μια ανησυχητική ένδειξη» αντέδρασε ο Άλια Σάλεμ, ένα στέλεχος στο Τέξας του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR).

Σύμφωνα με το CAIR, αυτό το περιστατικό δεν θα εκτυλισσόταν εάν ο έφηβος δεν είχε το όνομα Άχμεντ Μοχάμεντ…

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν μάλιστα σήμερα, καταγγέλλοντας την «ισλαμοφοβική συμπεριφορά της αστυνομίας του Τέξας».

«Ω Θεέ μου! Κάποιος τοποθέτησε μια τεράστια βόμβα σε αυτόν τον πύργο!» ειρωνεύτηκε ένας χρήστης που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μία φωτογραφία του Μπιγκ Μπεν, του διάσημου πύργου με το ρολόι του παλατιού του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Σε μια επιστολή πάντως που απεστάλη στους γονείς των μαθητών, ο διευθυντής του λυκείου Μακάρθουρ στο Ίρβινγκ, υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε πάντα όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου το σχολείο μας ναι είναι όσο το δυνατόν ασφαλές», υποστήριξε ο Ντάνιελ Κάμινγκς.

Σχετικές ειδήσεις