ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: 5.650 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μπει στη χώρα

Κροατία: 5.650 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μπει στη χώρα

Η αλλαγή δρομολογίου των προσφύγων μετά το κλείσιμο των συνόρων της Ουγγαρίας, έφερε 5.650 μετανάστες στην Κροατία. Οι πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στην Κροατία από αρκετά σημεία διέλευσης, σύμφωνα με την αστυνομία.Οι τοπικές αρχές μεταφέρουν τους μετανάστες σε κέντρα υποδοχής περιμετρικά του Ζάγκρεμπ, αφού προηγουμένως τους καταγράφουν σε καταλόγους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν ότι μπορούν να διαχειριστούν αρκετές χιλιάδες μετανάστες αλλά όχι δεκάδες χιλιάδες. Τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας χθες βράδυ έκαναν λόγο για 1.500 ανθρώπους.

Ένα τραίνο που είχε σταλεί χθες από τις αρχές του Ζάγκρεμπ στα σύνορα με τη Σερβία, για τη μεταφορά των μεταναστών, έφθασε με σχεδόν 800 επιβαίνοντες νωρίς σήμερα το πρωί στην τοποθεσία Ντούγκο Σέλο, κοντά στην κροατική πρωτεύουσα, σύμφωνα με φωτογράφο του AFP. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς θα συζητήσει σήμερα στο Ζάγκρεμπ με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν για την μεταναστευτική κρίση.

Η Κροατία, αλλά και η γειτονική Σλοβενία και η Αυστρία, είναι πιθανό να δουν τη ροή προσφύγων να περνά από τα εδάφη τους μετά το κλείσιμο των ουγγρικών συνόρων. Ο Μιλάνοβιτς δήλωσε χθες ότι η χώρα του, στην οποία σήμερα το πρωί έφθασαν οι πρώτες ομάδες προσφύγων από τη Σερβία, θα επιτρέψει την απρόσκοπτη διέλευση των μεταναστών προς τη δυτική Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις