ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η κόντρα Ουγγαρίας - Κροατίας

Συνεχίζεται η κόντρα Ουγγαρίας - Κροατίας

«Εάν η Κροατία σηκώσει τα χέρια ψηλά και πει, όχι, δεν θέλω να υπερασπιστώ τα σύνορα, τότε η Ουγγαρία το μόνο που μπορεί να πει είναι η Κροατία δε μπορεί να προσχωρήσει στην ζώνη Σένγκεν όταν φθάσει η στιγμή των αποφάσεων» επισήμανε ο Άνταλ Ρόγκαν, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Φίντες, μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό ραδιοφωνικό δίκτυο InfoRadio.

Οι δύο χώρες επιδίδονται σε έναν πρωτοφανή πόλεμο δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες καθώς χιλιάδες μετανάστες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την φτώχεια στη Μέση Ανατολή συρρέουν στην περιοχή με στόχο να μεταβούν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Το Ζάγκρεμπ ανέφερε σήμερα ότι «εξανάγκασε» την Ουγγαρία να δεχθεί χιλιάδες μετανάστες και θα συνεχίσει να τους προωθεί προς αυτήν την χώρα.
«Μια προϋπόθεση για την προσχώρηση στη ζώνη Σένγκεν είναι ότι η χώρα θα αναλαμβάνει τη δέσμευση να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης» είπε ο Ρόγκαν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο χθες αργά το βράδυ.
«Εάν τόσο ολοφάνερα δεν καταφέρει να το κάνει, τότε δεν είναι έτοιμη να προσχωρήσει στη ζώνη Σένγκεν» τόνισε.

Ρoή Ειδήσεων