ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: 1.900 πρόσφυγες έφθασαν στη χώρα μέσα σε μια εβδομάδα

Βέλγιο: 1.900 πρόσφυγες έφθασαν στη χώρα μέσα σε μια εβδομάδα

Μέσα σε επτά μέρες έφτασαν στο Βέλγιο 1.900 πρόσφυγες, αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε το Σάββατο (19/9) ο βέλγος υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης Τέο Φράνκεν.

Σύμφωνα με τον Φράνκεν ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία διπλασιάστηκε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, φθάνοντας τους 342.

Οι βελγικές αρχές ανησυχούν λόγω της αύξησης της εισροής μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, 4.000 ως 5.000 άνθρωποι υποβάλουν αίτηση να τους χορηγηθεί άσυλο στο Βέλγιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Φράνκεν είχε διαμηνύσει πως η κυβέρνηση του Βελγίου ενδέχεται να μιμηθεί το παράδειγμα της Γερμανίας και να επιβάλει εκ νέου ελέγχους στα σύνορα, εάν η ροή προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

Πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Αυστρία, ξανάρχισαν να πραγματοποιούν ελέγχους στα σύνορα αυτήν την εβδομάδα, ενώ πολλά ακόμη κράτη μέλη σπεύδουν να στείλουν ενισχύσεις στα σύνορά τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, φθάνουν τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη στην προσπάθειά τους να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους.

Πάνω από 500.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του 2015, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σχετικές ειδήσεις