ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Τουλάχιστον 15 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Υεμένη: Τουλάχιστον 15 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 10 άμαχοι και πέντε σιίτες αντάρτες σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Υεμένηςστους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήγαγαν αεροσκάφη της συμμαχίας που υποστηρίζει την κυβέρνηση της χώρας, ανέφεραν χθες μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και αυτόπτες μάρτυρες.

«Δέκα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν στη συνοικία αλ Φαλίχι, στην παλιά Σαναά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με κατοίκους, τέσσερα σπίτια της οικογένειας αλ Αΐνι καταστράφηκαν από μια βόμβα και 15 άλλες κατοικίες υπέστησαν ζημιές.

Πέντε αντάρτες Χούτι σκοτώθηκαν σε επιδρομή εναντίον μιας από τις θέσεις τους στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η αεροπορία της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε σειρά επιδρομών σε διάφορες εγκαταστάσεις στην πόλη όλη τη νύχτα, ειδικά στη βόρεια συνοικία αλ Χασάμπα, σύμφωνα με κατοίκους.

Σε αυτή τη συνοικία στοχοθετήθηκαν κυρίως η έδρα του υπουργείου Εσωτερικών, μια εγκατάσταση της αστυνομίας, μια κατοικία του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος έχει συμμαχήσει με τους Χούτι, και ένα γραφείο του κόμματός του, του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου.

Σχετικές ειδήσεις