ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΣ Λουξεμβούργου και Γαλλίας: Αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων

ΥΠΕΣ Λουξεμβούργου και Γαλλίας: Αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων

Την ελπίδα ότι στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 2015, θα επιτευχθεί συμφωνία για την επανεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, εξέφρασαν ο υπουργός Εξωτερικών του και προεδρεύων του συμβουλίου Γιαν Άσελμπορν και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ.

«Η λουξεμβουργιανή προεδρία εργάστηκε σκληρά για να παρουσιάσει ένα ισορροπημένο κείμενο στους υπουργούς που θα πρέπει να οδηγήσει σε συναίνεση για τη μετεγκατάσταση των 120.000 προσφύγων», δήλωσε ο Γιαν Άσελμπορν. Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι υπάρχει αποφασιστικότητα και βούληση να επιτευχθεί σήμερα συμφωνία σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.

Εξάλλου, ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ δήλωσε ότι αυτή η εβδομάδα είναι ένα «τεστ» για την Ευρώπη για το κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το μεταναστευτικό ζήτημα ενωμένη και με μια φωνή.

«Είναι η στιγμή για όλους μας να αποδείξουμε ότι όταν μιλάμε για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη το εννοούμε πραγματικά» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την Ελλάδα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη υπηρεσιακή κυβέρνηση, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος προσήλθε στο συμβούλιο χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις