ΚΟΣΜΟΣ

Tελεσίγραφο Σερβίας στην Κροατία

Tελεσίγραφο Σερβίας στην Κροατία

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις 14:00 σήμερα δεν απαντήσει στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας, η Σερβία θα λάβει αντίμετρα για το μονομερές κλείσιμο των συνόρων για τα σερβικά φορτηγά από την Κροατία, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Αναμένουμε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιδράσει έως τις 14:00, επειδή είναι δική τους δουλειά και τότε η Σερβία θα αντιδράσει ήρεμα, χωρίς παραβίαση κανονισμών, αλλά θα υποδείξει ότι η Κροατία δεν μπορεί να ταπεινώνει τη Σερβία, να καταστρέφει την οικονομία της χωρίς συνέπειες, υπογράμμισε ο Σέρβος πρωθυπουργός.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι η κίνηση των κροατικών αρχών είναι σκάνδαλο απίστευτων διαστάσεων.

Ανταλλαγή ανακοινώσεων

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς ζήτησαν εξηγήσεις από τους Κροάτες ομολόγους τους και σε επίσημη επιστολή, η Κροατία ζήτησε από τη Σερβία να ανακατευθύνει μέρος των προσφύγων στην Ουγγαρία και σε άλλα σύνορα της ΕΕ, υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς.

Η απάντηση της Κροατίας ανήκει στη ζώνη του λυκόφωτος - Σέρβοι στείλτε το 50% των προσφύγων στις διαβάσεις Χόργκος, το άλλο 50% σε εμάς και θα επιτρέψουμε την κυκλοφορία. Αυτή είναι επίσημη απάντηση είπε ο κ. Βούτσιτς, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά της Κροατίας φέρνει το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέση παραβίασης των κανόνων πολιτισμού.
Ο πρωθυπουργός της Κροατίας δήλωσε ότι η σερβική οικονομία υφίσταται μεγαλύτερη ζημία από το κλείσιμο της συνοριακής διάβασης Μπαγιάκοβο για τα φορτηγά εμπορευμάτων απ' ό,τι η κροατική οικονομία.

Σχετικές ειδήσεις