ΚΟΣΜΟΣ

Αβραμόπουλος: Η εφαρμογή της κοινής πολιτικής για το μεταναστευτικό θα είναι δύσκολη

Αβραμόπουλος: Η εφαρμογή της κοινής πολιτικής για το μεταναστευτικό θα είναι δύσκολη

«Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική που δεν είχε στο παρελθόν», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.Ο ίδιος τόνισε ότι η εφαρμογή δεν θα είναι εύκολη και γι΄αυτό θα συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να έχει επαφές με τους υπουργούς και τις κυβερνήσεις, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη.

Πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, να εξηγούμε και βεβαίως να έχουμε ανοιχτούς διαδρόμους επικοινωνίας και συνεννόησης με όλους αυτούς που διαμορφώνουν τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης, ανέφερε.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου υπουργών της ΕΕ. «Υπήρξε ενισχυμένη πλειοψηφία που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αυτά που αποφασίσαμε σε όλες τις χώρες», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες απέδειξαν ότι όταν μιλούν για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, το εννοούν πραγματικά.

Τόνισε επίσης, ότι πρέπει να μπουν όροι για το ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται πράγματι διεθνούς προστασίας (πολιτικοί πρόσφυγες) και ποιοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να έρθουν στην Ευρώπη ακολουθώντας παράνομες διαδρομές και οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέφουν στη χώρα τους.
Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορά της και παράλληλα να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά αυτή τη δύσκολη και σύνθετη κατάσταση, η οποία, όπως εκτίμησε ο Δ. Αβραμόπουλος, θα κρατήσει αρκετά χρόνια ακόμα.

Σχετικές ειδήσεις