ΚΟΣΜΟΣ

Αγωγός και Συρία στην ατζέντα της συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν

Αγωγός και Συρία στην ατζέντα της συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν

Η επιδείνωση της κατάστασης στην εμπόλεμη Συρία, αλλά και το… μέλλον του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream, απασχόλησαν τους Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο πλευρές «συνεχίζουν να έχουν διαφορές στον τρόπο που προσεγγίζουν τον πόλεμο στη Συρία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν κοινές ανησυχίες για την κατάσταση, η οποία... δυστυχώς τείνει να επιδεινωθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους.

Σχετικά, δε, με την πορεία των συζητήσεων για το σχεδιαζόμενο αγωγό Turkish Stream, ο Πεσκόφ τόνισε πως «η δουλειά συνεχίζεται και οι δύο πλευρές έχουν αμοιβαία κατανόηση».

Οι δύο ηγέτες επρόκειτο επίσης να συζητήσουν για το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία. Ο πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός αυτός, το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ρωσική εταιρεία, θυγατρική της Rosatom, προγραμματίζεται να ενταχθεί στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Τουρκίας το 2022. Το κόστος του έργου έχει προϋπολογιστεί ότι θα ανέλθει σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε νωρίτερα σήμερα (23/9) στη Ρωσία για να παρευρεθεί στα εγκαίνια ενός τεμένους στην κεντρική Μόσχα, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Σχετικές ειδήσεις